Modeller måste ha hälsointyg

torsdag, 15 juli 2010 16:00 by SP
dags för hälsointyg

Modeller under 16 år är bannlysta från catwalken i London. Modellerna måste även visa upp ett hälsointyg innan de får delta i visningarna. Den nya åldersgränsen kommer att innebära att tonåringar som hoppas kunna följa i fotspåren av Kate Moss, Lily Cole och Naomi Campbell, som alla började modellering vid 14 eller 15, kommer att vänta i några år till innan de kan börja jonna som modeller. Kommittén för modellhälsan har valt att satsa på hälsointyg istället för att använda BMI för gallra ut modeller. Kommittén anser att BMI, där längd sätts i relation till vikt, inte är ett tillförlitligt sätt att bedöma modellernas hälsa och kan uppmuntra dem att kräkas i ett försök att manipulera testerna. Riktlinjerna har satts efter en internationell debatt som handlar om huruvida magra modeller ska hållas borta från modevisningar, eftersom sådana ideal kan trigga ätstörningar hos modefantaster - speciellt unga flickor. Spanien och Italien har redan förbjudit modeller med ett BMI under 18 att delta i modevisningar. WHO har 18,5 som ett undre gränsvärde. 

Currently rated 2.5 by 111 people

  • Currently 2,486486/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Categories:   Hälsa
Actions:   E-mail | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed