Nya kurer mot acne?

fredag, 28 november 2008 09:25 by tomas

Krämer, tea-tree oil och smärtsamma klämningar. Detta kan snart vara ett minne blott. Nya, bättre och smartare kurer av acne är påväg. Enligt experter är ljusbehandling, stresshantering och kost med lågt GI-värde några av de lösningar du lätt kan annama för att slippa acne.

Läkare har nu också nästan lagt av att skriva ut antibiotika till personer med svår acne, detta tack vare risken att bli resistant mot det. Istället tycker experten Håkan Mobacken att man ska behandla acne med läkemedel för utvärtes bruk, eftersom detta visar sig vare mycket effektivt.

Läs mer om detta på Aftonbladet.

Tomas

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Tags:   acne, stress, kost
Categories:   Må bra
Actions:   E-mail | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed

Är du olycklig?

onsdag, 26 november 2008 10:33 by tomas

Enligt en studie från universitet i Maryland så är personer som tittar mycket på TV mer olyckliga än dem som inte gör det. De som är lyckliga spenderar hellre sin tid på att läsa, ha sex och umgås istället.

Denna 34 år långa studie visar klart och tydligt att människor som tittar mycket på TV finner det roligt för stunden, men att det leder inte till några lyckokänslor i det långa loppet. Är det verkligen så? Att osociala och olyckliga personer flyr från verkligheten in i rutans värld för att glömma deras miserabla vardag?

Studien visar också att TV:n tar tid från andra aktiviteter som skulle kunna göra dig lyckligare. Men eftersom du inte behöver anstränga dig för att titta på TV, så blir det en snabb lösning till lycka.

Läs mer om det här.

Tomas

 

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Tags:   lycka, olyckliga, umgås, sex
Categories:   Må bra
Actions:   E-mail | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed

Brun utan sol - nu i injektionsform!

torsdag, 20 november 2008 13:42 by tomas

 

 

Bild hämtad från Aftonbladet.se

 

Surfade runt på Aftonbladets sajt om Kropp och Hälsa. Tydligen har ett preparat nu producerats fram som ger dig en snygg brun-utan-sol-bränna. Detta är ingenting du tar i form av piller eller smörjer på huden som en version av morsans hudlotion. Detta, tydligen olagliga preparat, injeceras. Rätt in i kroppen. En gång om dagen. Aj.

Preparatet innehåller melanotan och har okända biverkningar. Trots det använder sig ett stort antal människor av detta preparat i Storbrittanien. De flesta är villiga att ta risken, eftersom de anser att den snabba solbrännan är värt det. Värt att nämnas är också att detta preparat inte är olagligt att använda än, bara olagligt att sprida. Frågan är dock; är det verkligen är värt att riskera sitt välmående för att få en snygg bränna på kort tid?

Solution:

Kids, don't do drugs - and don't use melontan.

Tomas

Be the first to rate this post

 • Currently 0/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Tags:   hälsa, preparat
Categories:   Må bra
Actions:   E-mail | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed

Tips från coachen - Back to Basics

onsdag, 19 november 2008 10:10 by tomas

Det finns en mängd olika tips på hur du kan göra för att må bra. Vi snackar Feng Shui, örtte, akupunktur och annat mumbo jumbo. Det jag vill ta upp i detta inlägget tar dig tillbaka till grunderna. Jag kommer dela med mig av 6 vanliga tips som får dig att gå ner i vikt, sova bättre samt att bygga upp en förbättrad koncentration.

 • Promenera/Jogga/Powerwalka före frukost. Din fettbörbränning är som störst då. Detta kommer garanterat att göra dig piggare innan jobbet och öka din prestation på arbetet!
 • Ät Omega-3! Fisk innehåller detta ämne som ger en positiv effekt på blodkärl, hjärna och nervsystem. Gillar du inte fisk som finns kapslar att köpa. Bland annat här.
 • Inte viljan till att gå ut och gå? Köp ett husdjur! En hund tvingar dig till att gå upp och göra en tidig morgonrunda. Även små saker gör skillnad! Du har även fått dig en livskamrat!
 • Dra ner på allt onödigt socker. Det finns överallt. I kaffet, i bullarna på det dagliga fikat, eller i ketchupen.
 • Kan du inte träna på morgonen? Gör det på lunchen! Att förskjuta processen tills du kommer hem från jobbet löser det inte, eftersom du då praktiskt taget är helt slut och bara vill njuta av din lediga stund.
 • Tagga ner på de snabba kolhydraterna! Ta en fullkornssmörgås till mellanmål istället för en kanelbulle. De snabba kolhydraterna gör att ditt blodsocker skjuter i höjden, och koncentrationen tryter ju längre dagen lider. Med långsamma kolhydrater kommer däremot ditt blodsocker att ha en jämn nivå ända tills lunchen!
 • Unna dig något då och då! En onyttig hemmakväll är bra för din själ. Du kan inte leva i en perfekt vardag! Gör det dock inte till en vana, då kommer antagligen plånboken att banta ikapp dig!
Tomas

Currently rated 4.0 by 4 people

 • Currently 4/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

TARGET: Må bra

tisdag, 18 november 2008 15:48 by tomas

Dags för ännu en amatör i bloggvärlden att ta sina första steg! Jag kommer här på min blogg berätta och dela med mig av mina, och andras tips hur man kan förandra vardagen för att må bättre. Ditt liv är ditt ansvar och det är bara du som kan vända på en negativ trend. Mina förhoppningar är att du kanske kan vända den trenden med hjälp av min blogg. Jag återkommer med fler inlägg inom snar framtid!

Tomas

Currently rated 3.0 by 2 people

 • Currently 3/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Categories:   Må bra
Actions:   E-mail | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed